Те преследват всеки човек практически от детството - сблъсквали сме се с тях при общуването ни с връстниците си, при четенето на тинейджърските издания и развлекателната преса за възрастни.

Някои от тях са с нас толкова дълго, че започваме да ги приемаме като непоколебима истина, на основата на която съдим за взаимоотношенията между половете.

Следващите 8 мита за секса, публикувани от FOXNews, ще ни помогнат да разберем истината за нашето тяло и неговия сексуален потенциал.

Мит №1: Ако момичето няма девствена ципа, то то не е девствено.

Тънката тъкан, която покрива част от влагалището, за много хора се явява буквално жизненоважна. Представители на много култури и досега вярват, че девствената е доказателство за женска невинност. В много общества все още може да се жениш само за непорочни девици.

За съжаление, мъжете в подобни общества, често не знаят, че жените могат да повредят девствената си ципа, например, занимавайки се със спорт. Нещо повече - при някои жени ципата се разтяга много и може да не се скъса при първия полов контакт. А при други тя всъщност въобще отсъства. Заради това наличието или отсъствието на девствена ципа не може да бъде сигурен индикатор за непорочността на една жена.

Мит №2: Мъжете се възбуждат по-силно от жените при визуално въздействие.

Дори някои сексолози мислят така. Но изследване на Вашингтонския университет доказва, че жените се възбуждат не по-малко от мъжете при гледане на порнофилм, например.

Мит №3: Само жените могат да имат поредица от оргазми.

Жените не са единствените, способни да достигат върха отново и отново. Мъжете също могат да изпитват няколко оргазъма, но без изпразване, по време на един полов акт. Това е възможно в два случая. Първо, ако мъжът е тренирал мускулите на малкия си таз, което води до свиване на семенния канал и задържа еякулацията. Второ - мъжът е способен да спре в момент, известен като точка без връщане.

Мит №4: Да си необрязан е нехигиенично.

Много десетилетия родителите в САЩ подлагали синовете си на обрязване в името на чистотата. Едва неотдавна възникнали съмнения по повод ефективността на тези мерки. Изследвания доказали, че необрязаните мъже пипват някакво възпаление точно толкова често, колкото и обрязаните. Еднаква е и опасността за предаване на болести по полов път и у едните, и у другите.

Мит №5: Само влюбената жена може да постигне оргазъм.

Извинете, но оргазмите и любовта по никакъв начин не са свързани. Изследване, проведено от учени от университета в Ню Мексико, показало, че количеството оргазми, което жените изпитват с един или друг партньор, по никакъв начин не са свързани с чувствата й. Заедно с това, експертите открили, че способността да достигне върха зависи от това, доколко силно жената е оценила достойнствата на своя любовник.

Мит №6: Мъжете имат нечувствителни гърди.

У много мъже гърдите са чувствителни, ако ли не много чувствителни. Без значение, че болшинството смята гърдите за запазена ерогенна зона на жените, при някои мъже те са много по-чувствителни от женските. По същия начин много жени не изпитват въобще никакви усещания при стмулиране на гърдите им.

Мит №7: Жените могат да заченат само по време на оргазъм.

Много жени ще ви кажат, че въобще не им е бил нужен оргазъм, за да забременеят.

Мит №8: Членът трябва да се пипа много внимателно.

Всеки мъж ще потвърди, че макар и "съкровището му" да му е много ценно, то може да понесе немного груба сила. Но е нужно преди това да обсъдите няколко точки с него - как, къзе и с каква сила, за да се избегнат "трудовите" злополуки и ненужните обиди.