Всъщност самото практикуване на тези 8 навика може да накара любовта да разцъфти!

Тайната на щастливата връзка не е силна страст, страхотен секс или финансова стабилност. Всъщност е малко по-просто от това.

Тайната е формирането на набор от здравословни навици, които ви позволяват постоянно да затвърждавате колко много обичате компанията на другия.

Разбира се, в основата на добрите отношения са доверието, уважението и разбирателството. Но тези неща се развиват с времето. Връзката, която споделяте с половинката си, се укрепва от малките неща, които правите всеки ден.

Тези на пръв поглед незначителни неща всъщност са това, което крепи връзката ви и не й позволява да се разпадне по шевовете.

8 малки навика, които сближават двойките

Разгледахме какво правят щастливите двойки и това са малките неща, които правят, за да поддържат връзката си жива.

Имате други дейности за вършене. 

Когато мислите за щастлива двойка, може да си представите двама души, които се сгушват и се смеят заедно. Но в действителност също помага да прекарате известно време отделно, правейки други неща. Двойките често внасят различни неща във връзката. Какво внасят зависи от това какво правят, когато не са заедно.

Наличието на различни интереси и споделянето на техните прозрения помежду им позволяват на двама души да разширят хоризонтите си чрез половинката си. Звучи ли ви сложно? Всъщност е доста просто.

Вземете двойка, където хобито на жената е да пише музика, докато мъжът работи като художник. Когато говорят, всеки от тях може да спомене малки аспекти на своите интереси и на свой ред това може да отвори очите на партньора им към тази конкретна тема. Това е като ежедневна доза шоу и разказване, когато започнат да говорят какво са правили, докато са били разделени. 

Показване на признателност. 

Просто да благодарите дори за най-малките неща може да бъде достатъчно, за да накарате партньора си да се почувства обичан и оценен. Понякога можете дори да увеличите залога, като почерпите малко партньора си, когато той/тя направи нещо трудно. Например, когато вашият партньор е работил с часове, за да почисти гаража, можете да сготвите любимото му ястие за вечеря.

Можете дори да вмъкнете благодарността си, когато молите партньора си за нещо. Вместо да казвате на партньора си да направи нещо, можете да го формулирате малко по-различно. Например, можете да кажете: „Скъпи, наистина ще се радвам, ако ми помогнете да преместя мебелите. Това наистина би ме направило щастлива.“ Простата промяна на думите може да бъде достатъчна, за да накара партньора ви да почувства, че помощта му ще ви направи щастливи. 

Позволете на партньора си да се отдуши. 

От време на време вашият партньор може да бъде обзет от стрес. В моменти като този не се заяждайте с него/нея, като казвате: „Казах ти!“ Вместо това се опитайте да бъдете малко по-съпричастни. Понякога всичко, от което вашият партньор наистина се нуждае, е човек, който ще слуша и разбира. Да изпуснете парата и да имате разбиращ партньор наоколо може да бъде достатъчно, за да разсеете стреса.

И, разбира се, да сте малко по-без стрес ще помогне на връзката ви да процъфтява още повече. Всеки път, когато партньорът ви е стресиран, гостоприемството и съчувствието му показват, че не са сами и че нещата ще бъдат наред. Това също помага за укрепване на връзката ви, тъй като им помагате да излязат от труден момент. 

Малко допълнителни усилия. 

Преминаването през движенията като двойка е добре, но добавянето на малко усилия в малките неща, които правите, може да промени всичко. Това показва на партньора ви, че не сте се настанили и не сте се настанили твърде удобно. Вместо това показва на партньора ви, че искате да го накарате да се чувства още по-обичан всеки ден.

Един от начините, по който можете да направите това, е като добавите личен щрих към иначе типичните романтични жестове. Вместо да им правите обичайната закуска, направете палачинки във формата на сърце или добавете кратка любовна нотка. Когато вашият партньор се прибере след изморителен ден, предложете му/й масаж на краката или разтриване на гърба. И когато бюджетът ви позволява, напълно случаен подарък също може да озари деня му/ней. 

Опитвайки се да не се променят един друг. 

Когато се опитвате да промените партньора си към по-добро, това може да изглежда като критика или като знак, че не сте напълно доволни от това кой е той. Ако има нещо, което искате да промените в партньора си, не го насилвайте да се случи. Вместо това му/й покажете, че като променят някой от лошите си навици, те го правят за себе си, вместо за вас.

Например, може да искате вашият партньор да се храни малко по-здравословно. Първоначално може да си помислите, че да се отървете от целия бекон и сладкиши би било правилното нещо. Но тогава това просто ще се почувства така, сякаш наказвате партньора си за това, че харесва определени нездравословни храни.


Вместо това можете да ги отворите към изцяло нов кулинарен свят на вкусни зеленчуци и постно месо. След време те може да решат, че тези нови храни всъщност са по-добри от преработените неща, които са обичали. 

Не преувеличаване на проблемите. 

Като двойка от време на време ще се сблъсквате с няколко проблема. Тези проблеми могат да се натрупват и да се превърнат в пълномащабен спор. Вместо да се натрупвате с други обвинения и да казвате на партньора си какво му липсва, опитайте се да запазите гледната си точка и просто да се справите с проблема.

Един често срещан проблем сред много двойки е забравянето на някои от задълженията. Тонове двойки са виновни за това, но много малко биха го признали. Вместо да кажете на партньора си, че наистина сте ядосан, че е забравил/а да изхвърли боклука отново, дръжте езика си и сменете тона. Кажете го хубаво и те ще се радват да го направят. Ако се нахвърлите срещу тях, той/тя може да ви отвърне и тогава просто ще кипите в гняв един към друг до края на нощта. 

Имате малки ритуали. 

Ритуалите, които правите заедно, могат да ви помогнат да се почувствате по-свързани. Дори ако и двамата имате натоварени графици, отделянето на известно време заедно, за да изпълните ритуала си, ви помага да се свържете сред забързания си начин на живот. Прекарването на време заедно е задължително, за да поддържате връзката си стабилна и именно тези ритуали служат като основа.


Вашите ритуали дори не трябва да отнемат твърде много време, тъй като можете да правите най-простите неща заедно само с няколко свободни минути. Например, можете да се обаждате всяка вечер точно преди да заспите. Просто говоренето за деня ви вече може да укрепи връзката ви. За двойки, които имат малко свободно време, поне една проста среща всяка седмица може да бъде достатъчно. 

Припомняне. 

Спомняте ли си как се срещнахте за първи път? Какви бяха първите ви думи един към друг? Какво те накара да се влюбиш? Дори ако вече знаете тази история отвътре, пак ще ви помогне да я споменавате от време на време. Това, което прави, е да ви напомня защо сте избрали да имате връзка с партньора си.

След известно време вече ще имате пълна банка от спомени, към които можете да се връщате. Признайте си, всеки път, когато вашият партньор спомене онова супер гадно нещо, което той/тя е направил за вас, вие тайно изтръпвате отвътре. Никога не позволявайте на това топло размито усещане да избледнее, защото ви напомня, че въпреки че не сте толкова страстни, колкото някога, все още има нещо в партньора ви, което ви кара да се чувствате сякаш имате пеперуди в стомаха.


Не големите жестове сближават двойките и поддържат любовта жива. Просто практикувайте тези 8 прости навика във връзката си и ще видите, че да останете влюбени няма да е усилие, а нещо толкова лесно, колкото да се влюбите.