Истината за това как жените могат да се радват на удовлетворяващ секс има толкова общо с ума, колкото и с физическото удоволствие.

Предлагаме ви пет лесни стъпки, които могат да осигурят страхотно сексуално изживяване за вас и вашия партньор:

1. Познайте себе си и тялото си

Това може да се направи чрез докосването и това, което ви харесва, когато сте с партньора си, или може да се постигне също и със самозадоволяване. Ние сме доста индивидуални и уникални в това, което намираме за удоволствие. Някои харесват нежното и чувствено докосване, докато други предпочитат по-силното и грубо.

Някои от нас харесват масаж, докато други харесват усещането за леко почесване. Някои хора обичат разнообразието, докато други харесват изпитаното и истинско. Някои хора харесват чистото и обръснато тяло, докато други се наслаждават на аромата на някой, който току-що е тренирал.

Така че първото нещо е да като разберете какво ви харесва.

2. Общувайте открито и честно

Доверете се и се чувствайте достатъчно свободни, за да общувате честно с партньора си. Ако не се чувстваме комфортно да изразяваме чувството си, това може да попречи на успешното сексуално преживяване. Сексът е физическа форма на комуникация, а позитивната, открита и любяща вербална комуникация има голямо значение в спалнята. Може да е необходимо да имате вербална комуникация далеч от спалнята, така че всички тревоги или несигурности да могат да бъдат обсъдени далеч от сексуалното преживяване.

Повечето жени се нуждаят от грижа, разбиране и уважение, докато мъжете реагират най-добре на доверие, приемане и признателност за всички добри неща, които внасят във връзката. Тези различни нужди могат да ни помогнат да се съсредоточим върху развитието на връзката с нашите партньори чрез начина, по който говорим с тях.

3. Добавете хумор

Знаете ли кое е едно от най-важните качества, които една жена търси в партньора си? Това е някой, който може да я накара да се смее и да се чувства комфортно.Така че добавянето на смях към секса и превръщането му в игрив освобождава част от напрежението на безпокойството.

Човешкото тяло може да бъде непредсказуемо и за някои от нас понякога то може да бъде смущаващо. Ако можем да се смеем на различията си и да ги приемаме с хумор, сексът може да бъде толкова забавно и изпълнено с любов преживяване. Има определени неща, на които да се смеем, докато се събличаме и споделяме телата си с някого, когото обичаме и на когото държим.

4. Започнете връзката преди спалнята

Обикновено жените се нуждаят от време, за да се настроят към сексуалния акт. Романтиката може да започне рано през деня с нежна целувка, любящи докосвания, мили думи и сладки прояви на доброта. Тогава сърцето и умът ще бъдат готови и нетърпеливи за партньора.

Чувствайте се свободни да попитате партньора си дали докосването и обичта, споделените дейности или подаръците го карат да се чувства обичан. Понякога това е комбинация от няколко от тези аспекти на любовта, които наистина докосват друг човек. Разбирането на уникалността на нашия партньор може да ни помогне да бъдем успешни в леглото.

5. Бъдете с половинката си и се фокусирайте върху положителното

Всички сме разсеяни от грижи, отговорности и ежедневната лудост на живота. Създаването на атмосфера за свързване с половинката прави чудеса за секса. Препоръчително е за доброто на връзката ви, да излизате навън за среща поне веднъж седмично. Прекъсването на ежедневната рутина създава по-спокойно и вълнуващо предложение за секс.

Излизането от пандемията породи в повечето от нас желание да прекъснем рутината, за да се почувстваме отново живи и свободни. Тъй като нашият свят е навлязъл в по-интензивно чувство на страх и негативност, най-мощният инструмент, който имаме, е да останем позитивни, обнадеждени и окуражаващи към нашите партньори и всеки, когото срещаме.