Раздялата никога не е лесна. Но ако разберете етапите на разбито сърце, ще можете да продължите напред и да намерите отново любовта. Ето как.

Освен ако не прекарате остатъка от живота си с първата си любов, шансовете са да изпитате едно от най-големите нещастия в живота: изтощителна самота след раздялата и десетте етапа на разбито сърце, които вървят заедно с нея.

Раздялата напълно си заслужава, стига да научите нещо, нали? Може да излезете по-силен, по-мъдър човек от другата страна на раздялата, но процесът на достигане до там трябва да е някаква космическа шега.

Етапите на разбито сърце
Изглежда няма значение дали сте имали връзка или просто сте копнели за влюбването си отдалеч, разбито сърце получава най-доброто от всеки. От яростен плач до подобни на отшелници тенденции, всички ние изглежда следваме неясен модел на разбито сърце, който очертава пътя ни през раздялата. 

Чувствате се изгубени къде се класирате на сърцеразбития метър? Даваме ви таблица с 10-те етапа на разбито сърце.

1. Възможно първо: очакване
Когато става въпрос за етапите на разбито сърце, вашият първи кръг може да премине по един от двата начина. Вашият възможен първи етап може да е просто очакване.

Вашият любовник играеше дълга измама, а вие бяхте мъдри в тяхната игра. Хванахте лекото им завъртане на очи, усетихте ги да се отдръпват от вас и забелязахте всеки път, когато ви казаха, че излизат с приятели, когато наистина бяха навън в клуба. Тази раздяла може да не е била изненада за вас, но със сигурност боли. 

1. Възможно първо: шок
Раздялата ни носи невероятна сърдечна болка. Някои смятат, че оплакването на раздяла е психологически подобно на оплакването на смърт. Загубата е толкова непосилна, че понякога умът не може да разбере разликата. Това може да бъде особено трудно за понасяне, когато не виждаме края на една връзка.

Ако тази раздяла излезе от лявото поле, първият ви етап на разбито сърце вероятно ще бъде шок; голям шок, който те удря в лицето. Ти просто си живял живота, щастлив като мида, мислейки си, че всичко между вас двамата е глупост.

Нямаше очакване, никакви издайнически признаци. Нямахте възможност бавно да се отдръпнете или да се опитате да поправите ситуацията. Вместо това човекът, на когото държите повече от всеки друг, просто ви каза, че вече не ви обича.

Това е едно от най-трудните неща за понасяне. 

2. Объркване
По време на този етап на разбито сърце ще започнете да си задавате много въпроси. Може да си помислите „какво направих погрешно?“ или „как не видях това да идва?“

Първоначално искате да се опитате да разберете какво се е случило. Стремежът да знаете е много поглъщащ и вашите рационални мисли и поведение може да не са много функционални в този момент.

Вероятно ще се фиксирате върху неща, които бившият ви е казал или направил в различни моменти, за които виждате, че противоречат на желанието им да скъсат. Понякога ще има повече смисъл от други. Но изясняването на причините за раздялата обикновено е краткотрайно и ще се върнете отново към задаването на въпроси. 

Това постоянно объркване е трудно да се управлява от повечето хора. Но усещането в крайна сметка ще премине. С течение на времето получавате яснота какво се е объркало във връзката и ще се поучите от това.

Но сега просто умираш да разбереш малко раздялата. Мислите, че ако знаете защо са ви зарязали, бихте могли да продължите напред. Но оставянето на чувствата да си тръгнат може да бъде трудно, особено ако се опитате да запазите контрол.

В тази фаза бъдете добри към себе си. Всеки се чувства объркан в даден момент по време на раздяла. Просто трябва да се свържете отново с чувствата си, за да можете да се съсредоточите върху връзката със себе си, която е най-важната.

3. Отричане или не е свършило… Все още не е свършило!
Отричането на раздяла не е толкова лудо, колкото да отричате, че вече не сте двойка. По-скоро отричате, че ще останете разбити.

Имате надежди да се съберете отново и да продължите оттам, откъдето сте спрели. Искам да кажа, че трябва да се примирите в един момент, нали? Вие бяхте идеалната двойка!


Може да отложите наранените си чувства по време на етапа на отричане и да се опитате психологически да се убедите, че тази раздяла е само фаза и скоро ще бъдете отново заедно.

4. Пазаруване или приятели с облаги и други опити да ги спечелите обратно

Договарянето е свързано с това да направите всичко необходимо, за да си върнете бившия и да освободите сърцето си от болката, която изпитвате в момента.

Кълнеш се, че ще бъдеш по-добър партньор, по-разбиращ, по-достъпен, по-внимателен в чувала. Дори ще направите това, което им харесва с вибрирането, езика и...

Списъкът продължава и продължава. Каквото и да направите или кажете, за да ги накарате да се забавляват с мисълта да се съберат отново, вие ще го опитате. Този етап е пълен с преследване в социалните медии.


Ако се надявате да се помирите, трябва да се уверите, че той не е навън с други момичета или че тя е също толкова разстроена, колкото и вие, и… Уау, те наистина ли промениха статуса си на необвързани? Ох

Да станеш „приятел с предимства“ на бившия си често е разменна монета, която жените обичат да използват. Направете си огромна услуга: освен ако бившият ви не е бил най-добрата жена, която някога сте имали, пропуснете тази грешка в очакване да се случи.

Ако сте мислили, че сърцето ви е било разбито по време на раздялата, да станете приятел с предимства експлодира в лицето ви толкова силно, че тези разбити парчета се превръщат отново в пясък! 

5. Гневът или етапът на злословене
Най-добрите приятели се обединяват - това е етапът на гнева на разбито сърце! По време на тази фаза ще преминете през границата от тъжно, тъгуващо разбито сърце в истински ядосан ад. Ти си ядосан. Уморен си. Готови сте да се изказвате.  

Как може бившият ти да направи това? Не виждат ли каква уловка си? Как може да не оценят всичко, което сте направили за тях? Те никога повече няма да получат толкова добро, колкото си дал!


За разлика от примера по-горе, където откривате кои са истинските ви приятели и се придържате към тях за цял живот като към нов източник на щастие, в крайна сметка може да намразите света и всичко в него - включително приятелите си.

Може да станете толкова ядосани, че да се нахвърлите срещу тези, които ви обичат най-много. Може да започнете да действате по саморазрушителни начини.

Този етап не е красив, но всичко е част от процеса. Да се ​​ядосате означава, че сте свалили розовите очила. Това означава, че сега сте загрижени за себе си. 

6. Тъга или тъга
Хауърд Хюз няма нищо против теб. Вие сте дълбоко в етапа на скръбта. В момента животът ви се състои от неспирен плач и уединено поведение. Тъжен си за всичко: раздялата ти, начинът, по който изглеждаш, накъде е тръгнал животът ти, катерицата, която продължава да рови в задния ти двор.

Това е един от онези етапи на разбито сърце, който е невероятно труден, но е и един от най-терапевтичните, след като приключи. Което, само ви предупреждавам, може да отнеме известно време.

Не си позволявайте да бъдете отшелник твърде дълго. Ангажирайте приятелите си и си позволете шанса да се смеете, да се усмихвате и да се напиете отново. *Вероятно не сте изпитвали това от известно време!* Рестартирайте социалния си календар, за да започнете отново да се чувствате като истинско човешко същество. 

7. Отскачане или търсене на любов в неподходящ момент
Някъде между търкалянето и приемането идва връзката на отскок. Една връзка обикновено се счита за възстановяване, ако се впуснете в нея скоро след раздяла от сериозна връзка или докато сте тъжни, разстроени, ядосани или като цяло емоционално недостъпни.

Отскоците обикновено са объркани и включват много наранявания, но това не означава, че са безполезни или грешни. Например, спомняте ли си дните, когато си мислехте, че никога повече не можете да обичате? Че не си струва да отделяте време и усилия, за да опознаете нечии малки странности и сексуални навици?

Ако връщането към никой не ви е научило на нещо, то е, че наистина имате потенциала да имате връзка с някой нов. Най-добрата част? Чувството е невероятно. 

8. Приемане... Нещо като?
Ако приемането означава да игнорирате бившия си и да се взирате в душата му, когато изпитвате недоволството да споделяте една и съща социална сцена с него, тогава да, напълно сте го преодолели.

Но сериозно, приемането обикновено се случва, когато най-малко го очаквате. Изведнъж минава ден, в който дори не мислите за бившия си. Всяко място, храна, песен или филм, които гледате, не ви напомня автоматично за някакво страхотно време, което сте прекарали заедно.

Вместо това сте приели раздялата и сте започнали да продължавате напред. Разбирате защо не се получи и защо ви е по-добре да сте разделени. Фокусирате се върху себе си и се научавате да живеете живот, фокусиран върху „мен“, вместо върху „ние“.

9. Рефлексия
Този етап на разбито сърце е по-спокоен. След като преминете през първите фази, ще дойде момент, когато ще трябва да помислите върху връзката. Какво се оправи и какво се обърка? 

Това е много важна фаза, защото ако не обмислите връзката, може да повторите същите грешки в следващата. Направете малко вътрешно размишление и вижте какво сте направили правилно или грешно. Как можете да се справите по-добре в бъдеще?

Много пъти един от най-големите проблеми във връзките е липсата на комуникация или сексуалната несъвместимост.

Карахте ли се твърде много? Конфликтът е естествен в една връзка, но как ще се справите с него зависи от това колко успешна е тя. Твърде много битка по неконструктивен начин може да доведе до крах на много връзки.

Сексуалните проблеми също могат да бъдат централна част от раздялата. Може би единият от вас е искал секс много по-често от другия. Или единият от вас беше по-ванилен, а другият по-извратен. Така или иначе, трябва да има начин за компромис. 

10. Освобождаване
Това е последната фаза на раздялата. Може дори да не ви се струва, че можете да стигнете дотук, но ще го направите. Всяка друга фаза, през която сте преминали, ще ви доведе до тук – това е неизбежно.

Когато стигнете до тази точка, ще разберете, че е имало причина за цялата болка, объркване и грешки. Сега можете да погледнете назад към връзката с чувство на обич и да си спомните добрите времена.

Ако откажете да го пуснете, това може да ви преследва до края на живота ви. Раздялата може да бъде сърцераздирателна и да създаде много дълбоки рани. Да преодолееш някого е много упорита работа, но трябва да го направиш, за да продължиш живота си.

Ключът е да преодолеете болката, за да се излекувате. Краят на една връзка може да бъде чудесна възможност за растеж, ако решите да се справите с нея по този начин.

10-те етапа на разбито сърце са незабравимо болезнени, но също така ви учат на нещо. Вие струвате повече от това да молите за нечие време и обич. Ти си силен. И след тази травма? Можете да поемете куршум, без дори да трепнете.