Колумнистката в списанието Elle Джийн Каролл заяви, че действащият президент на САЩ Доналд Тръмп я е изнасилил през 90-те години. В своята книга, фрагменти от която публикува "Ню Йорк Мегъзин", Карол разказва, че през 1995 година милиардерът я примамил в пробна на магазин на Пето Авеню в Ню Йорк, където извършил насилническите действия.

Според 75-годишната в момента Карол Тръмп я разпознал заради работата ѝ като водеща на рубрика за лични съвети и под предлог да го посъветва какво бельо да купи за "неговото момиче", я завел в луксозния магазин. В пробната бъдещият президент я нападнал със сила, но тя някакси успяла да се отскубне и да избяга.

Карол добавя, че е разказала за случилото се на двама свои близки приятели, които я посъветвали да мълчи, защото Тръмп има "200 адвокати". Приятелите на журналистката са подтвърдили нейните думи.

Самият Тръмп отхвърли твърденията на Карол и каза в изявление, че не познава тази жена и никога не я е срещал в живота си, а книгата ѝ "трябва да се продава на щанда за художествена литература".

Припомняме, в края на 2016 година повече от 10 жени обвиниха Тръмп в сексуален тормоз.

Превод и редакция: TrafficNews