Принцеса Хайа, съпруга на дубайския шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, е избягала в Европа. Тя е взела със себе си колосалната сума от 31 млн. паунда, с които да започне нов живот, пише “Ивнинг стандарт”.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е вицепрезидент и премиер на Обединените Арабски Емирства, както и владетел на Дубай. Той е един от най-богатите хора в света.

Според информацията на “Ивнинг стандарт” принцеса Хайа е избягала в Германия, където търси убежище. Бягството й се случва само година след като дъщеря на шейха – принцеса Латифа също избяга от Дубай.

Неправителствена организация за защита на човешките права е получила искане от принцеса Хайа за политическо убежище. По думите им принцеса Латифа вече разказала за неописуемото насилие, на което е била подложена от баща си.

По непотвърдена информация принцеса Хайа е избягала с двете си деца – Зайед на 7 години и дъщеря й Ал Джалила на 11 години.

Според различни източници Хайа е взела със себе си 31 млн. паунда, с които да стартира живота си наново.

Все още няма официална информация за бягството на дубайската принцеса, но Мохамед бин Рашид Ал Мактум сподели в “Инстаграм” поема, която говори за предателство и изневяра.

Според западни медии тази поема е насочена именно към принцеса Хайа, която е и сестра на краля на Йордания.