Жена на име Марихуана Пепси Вандайк е получила наскоро докоторска степен от университета Кардинал Стрич в Уисконсин.
И не, тя не харесва нито наркотика, нито газираната напитка, пише Huffpost.

Вандайк получава докторска степен през миналия месец, с което увенчава с успех усилията си през годините, в които опитва да се докаже, въпреки своето име.

“Хората му обръщат прекалено сериозно внимание, просто не можех да избягам от него,” казва Вандайк пред Milwaukee Journal Sentinel.

Темата на нейната дисертация била “Черните имена в белите класни стаи: Поведението на преподавателите и възприятията на студентите,” и е избрана вследствие на нейния личен опит на студент с необичайно име.

Вандайк разказва пред Sentinel, че интервюирала чернокожи студенти в нейния университет Уисконсин-Уайтуотър “относно ефекта от техните отличителни имена върху начина, по който преподавателите се отнасяли с тях и върху академичните им постижения.”

Много от тях й разказали как преподавателите прекъсвали занятията, за да ги разпитват за техните уникални имена.

Въпреки всичко Вандайк казва, че не е имала желание да сменя името си и не приема хората да я наричат Мери, пише profit.bg. Тя приписва на майка си, която също така й дава и името, заслугата за това, че я превърнала в жената, която е.

Историята на Вандайк и нейното име придобиха сериозна популярност в социалните медии. Някои потребители се зарадваха на това, че академичните й постижения не остават незабелязани, докато други побързаха да предположат какви шеги е чувала през годините заради името си.