21-годишният Армин Алибашич е заподозрян в подготовката на терористична атака по време на предстоящото посещение на Владимир Путин в Белград, информира сръбският сайт "Правда", цитиран от 24 часа. 

У Алибашич са открити оръжия и химикали за производство на бомби, както и знамето на терористична организация "Ислямска държава". Според оперативната информация на сръбските служби за сигурност има съмнение, че арестуваният подготвял нападение в четвъртък сутринта, точно когато руски лидер идва в Белград.

Ислямистът е бил заподоздян заради съмнителна раница. Полицията веднага претърсила апартамента му, като намерила целия арсенал от оръжия и оборудване, необходими за изработване на взривно устройство: от химикал за експлозиви, до часовници, които могат да се използват за дистанционно активиране на бомба.

Известно е, че Путин е взет на мушка от терористите заради войната, която Русия води в Сирия. Това не изключва възможността бомбата, която е поръчала Алибашич, да бъде задействана някъде в деня на пристигането на Путин.