Половин век едно убийство остава неразгадано. Една, на пръв поглед, невинна снимка на баща със сина си, довежда към разкриването на ужасяващо отнемане на живот на пеленаче. През цялото това време всички си мислели, че смъртта на 19-месечното момченце била нещастен случай, но истината се оказала много по-зловеща.

Пол Буут от английския град Хавертън Хил загинал през октомври 1968 година. В злощастния ден детенцето било гледано от неговия втори баща Дейвид, според който момченцето паднало от леглото и така умряло. Полицията така и не го задържала и така тайната останала скрита почти половин век. Истината започнала да се разплита, когато синът на Дейвид публикувал снимка във Фейсбук, на която баща му позирал с починалия преди години Пол.

Когато брат му Питър видял фотографията, се вбесил и помолил семейството да я свали от социалната мрежа. В деня на трагедията той бил на четири години и снимката провокирала скрит в паметта му спомен. Оказало се, че Питър видял как вторият му баща държал Пол надолу с главата и го въртял силно нагоре - надолу. В един момент ударил главичката на бебето в камината и така го ранил смъртоносно. Питър разкрил всичко на полицията и Дейвид бил арестуван.

Пред полицията Питър разкрил още ужасяващи подробности от миналото. Разказал, че Дейвид често го биел и подлагал на всякакви мъчения. Многократно го потапял под вода във ваната, ритал и удрял с юмруци. Дейвид е обвинен в насилие над деца и убийство, той отрича вината си, но на този етап съдът смята, че е отговорен за тежките престъпления.