Един човек е убит, а няколко са ранени по последни данни при стрелба в трамвай в холандския град Утрехт.

Първоначално беше съобщено само за пострадали. Засега обаче няма данни колко са те, знае се само, че е възможно жертвите да се окажат повече.

Полицията не изключва стрелбата да е с терористичен мотив. Властите издирват червена кола, с която вероятно е избягал стрелеца.

Премиерът на Холандия Марк Рюте заяви, че е силно разтревожен от случилото се и че ще бъде свикано кризисно заседание.

"Започна да гърми като побеснял", разказа очевидец на стрелбата пред Ройтерс.

Стрелба в трамвай в Утрехт, има ранени – стрелецът е избягал СНИМКИХоландската полиция допуска терористичен мотив зад нападението

"Бях на светофара на площада, близо до трамвайната спирка, когато видях жена да лежи на земята. Тя викаше: "Нищо не съм направила!", допълни друг свидетел.

Местни медии пишат, че след стрелбата нападателят е слязъл от трамвая и е побягнал. По-късно е имало стрелба и в други райони в града.

Утрехт е под полицейска блокада. Въведена е най-високата степен на заплаха 5, като до момента в цялата страната е важала степен 4. Градът се намира на 50 км югоизточно от Амстердам.

От българското посолството в Хага обявиха, че не разполагат с информация за пострадали българи. Дипломатическата ни мисия следи развитието на ситуацията.