Украйна очаква днес руските танкове да стигнат до Киев. Това обяви един от военните съветници на правителството. Според Киев днес ще е най-тежкият ден от руската инвазия. Медиите съобщават, че армията взривява мостове недалеч от столицата, за да забави руснаците.

Междувременно Украйна обяви за повишена радиация в района на Чернобил, Русия обясни, че радиационният фон е в нормалните си нива, а АЕЦ се охранява съвмество от руснаци и украинци, за да няма ядрена провокация.

Завишение на радиацията на територията на Чернобил е отчетено от Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна. Ведомството го съобщи, след като руските военни установиха контрол над територията на Чернобилската атомна електроцентрала, съобщава УНИАН.     

Жилищен блок в украинската столица гори. Кметът Кличко заяви, че сградата е ударена от ракета. Има ранени, а сградата е заплашена от рухване.

Самолет е паднал в един от южните квартали на града. Медии пишат, че това е руски самолет, който е бил свален и се е разбил в жилищен район, източно от Днепър. Тази информация не е потвърдена от независими източници.