Турция отново регистрира голям брой заразени с COVID-19 – 30 110 за последните 24 часа, както и 190 починали с вируса.  Това се случва на фона на ограниченията, които се въведоха днес в южната ни съседка.  От днес има комендантски  между 21.00 и 05.00 сутринта всеки делничен ден. А що се отнася до уикенда - е въведен пълен локдаун.

Турският здравен министър Фахреттин Коджа посочи, че Турция планира да започне ваксиниране срещу коронавируса след 11 декември, като първоначално то ще обхване здравните работници, съобщи в. "Миллиет".

Коджа уточни, че до седмица или 10 дни специализираният научен съвет за борба с коронавируса ще изработи ясна стратегия за процеса на ваксинация срещу коронавируса и за това точно на кои групи ще бъде даден приоритет.

Министърът каза, че 50 милиона дози от китайската ваксина, за които Турция е подписала споразумение, ще бъдат доставени в страната през декември, януари и февруари. Той уточни, че Турция очаква да осигури през декември най-малко 10 милиона дози от ваксината, но найвероятно осигурените дози ще бъдат 20 милиона.

Други 20 милиона дози се очакват през януари и 10 милиона дози през февруари, посочи министърът и добави, че Анкара смята да увеличи тези бройки.