Британският премиер Тереза Мей заяви пред депутатите от нейната Консервативна партия, че няма да ги води на следващите парламентарни избори, предаде Ройтерс, като се позова на един от тях. Мей се срещна с консерваторите в Камарата на общините, преди те да й гласуват вот на доверие тази вечер.

Британската премиерка признала, че има съпротива срещу това тя да води управляващата партия на следващите избори. В същото време предупредила, че сега е много лош момент за смяна на лидера, и подчертала, че Brexit трябва да бъде осъществен и то навреме, каза един от присъствалите депутати, Алек Шелбрук. Той цитира изявление на Мей, че тя няма да свиква предсрочни парламентарни избори до редовните през 2022 г., но няма да води консерваторите на тези избори.

Предвидено е депутатите от управляващата партия в долната камара на парламента да започнат да гласуват вот на доверие на премиерката в 20 часа българско време. Очаква се гласуването да продължи около два часа, като резултатът ще стане ясен около 23 часа българско време. 

Прогнозите са, че Тереза Мей ще получи вот на доверие.