Прекрасна и спокойна лятна вечер в американския щат Колорадо. Вивиан Гомез - съпруга, майка, съвестна и работеща американка спи в дома си и не подозира какво ще открие на сутринта.

Охранителната камера пред дома й е запечатала шокиращи кадри. Мистериозно същество с необичайна форма преминава покрай лекия й автомобил. Освен това се движи странно и неестествено.

Клипът беше публикуван от самата Вивиан миналата седмица и успя обикаля цял свят само за дни. Хората в социалните мрежи са в ступор: Какво е това, има ли нашествие на извънземни?

"Събудих се в събота сутрин и видях това на камерата. Опитвам се да разбера... Какво за Бога?? На кадрите първо се вижда сянка, която преминава покрай входната ми врата. После се показва това. Някой виждал ли е нещо подобно? Поради някаква причина останалите камери не са успели да го уловят...", пише американката в своята публикация.

Клипчето привлича огромно внимание в социалните мрежи. Потребителите се опитват да си обяснят странното създание. Предположенията варират - едни казват, че това е свръхестествено създание, други на шега оприличават мистериозния субект на духчето Доби от филмите от поредицата за "Хари Потър". Трети мислят, че е просто шега и става въпрос за обикновен човек в костюм. Някои предполагат, че това е робокукла.

Inside Edition потърси експерт, който определено има какво да каже по въпроса. Коър Маккорт работи в криминалните служби и според него заснетото създание може да е много неща.

"Охранителните камери понякога могат да създадат така наречения "призрачен ефект". Мисля, че това е дете. Възможно е косата да е вързана на опашки. Може да има и нещо друго на главата", коментира анализаторът.