През изминалата неделя, 2 декември, се излъчи дефилето на Victoria's Secret, което обаче е постигнало най-ниският си рейтинг досега.

Според Entertainment Weekly, шоуто е имало едва 3.3 милиона зрители и рейтинг 0.9, пише Lifestyle.bg.

Казваме едва, защото миналогодишното шоу на Victoria's Secret имаше 5 милиона зрители и рейтинг 1.5, и това само по себе си беше спад. Но освен мястото, където се провеждаше, тазгодишното събитие промени и телевизията, по която се излъчваше. То премина от CBS към ABC, което също може да е причина за спада. Според мнозина обаче виновникът е Ед Разек - един от хората на високо ниво във Victoria's Secret.

Причината е изказването му в интервю за Vogue. Разек беше попитан дали трансджендър модел някога ще дефилира с бельото на марката. Първоначално той твърдо отхвърли тази идея, но веднага се опита да замаже положението, казвайки, че всъщност подобно нещо може и да се случи, защото целта на шоуто е да забавлява.

Това не се прие никак добре от LGBTQ+ общността, нито от Холзи, която пя на тазгодишното шоу. Изпълнителката е част от тази общност и изказа разочарованието си от думите на Разек.

Тя публикува в Instagram обръщение, в което казва, че от малка е почитател на шоутата на Victoria's Secret, но не смята да толерира подобен тип изказвания, водени от стереотипи.

Снимка: Vogue