Intel обявиха изненадващо, че главният изпълнителен директор и дългогодишен служител, Браян Кързанич ще се оттегли от своя пост. Решението влиза сила и той ще спре да изпълнява всяка една длъжност, която заема в момента. В официалното изявление се уточнява, че причината за тези промени в ръководната структура на Intel са провокирани от тайна връзка, която Браян Кързанич е поддържал с друг служител на компанията. Разследването на случая продължава с пълна сила се посочва още в официалното изявление. 

Поведението на главния изпълнителен директор е в разрез с установените ценности на Intel и противоречи на правило, което обхваща всички мениджъри и ръководители на отдели, предаде TheVerge, цитирани от Digital. Името на служителя, с който вече бившия шеф на Intel е поддържал лични отношения остава тайна за широката общественост. Оставката на Браян Кързанич е единодушно приета в контекста на ситуацията и цели да покаже на другите служители на Intel, че правилата трябва да се спазват от всички независимо от поста, който заемат.

Браян Кързанич е част от Intel още от далечната 1982г., където на практика е прекарал по-голямата част от своята кариера. Първата мениджърска позиция му е предложена през 1996г. и през последното десетилетие си проправи път до най-високата длъжност в Intel. След като е назначен като главен оперативен директор през 2012г. само година по-късно поема пълното управление на технологичния гигант. Неговата позиция ще бъде заета временно от Робърт Суон, който досега бе финансов директор.