Пътнически самолет пламна във въздуха, след което кацна екстремно на московското летище Шереметево. По време на приземяването е катастрофирал. От любителски кадри се вижда как от машината излизат гъсти кълбета дим, а към нея летят линейки.

Както съобщават руските медии, пътническият самолет излетял от Москва за Мурманск, но скоро се върнал принудително и при кацането се възпламенил.

Инцидентът е станал със самолет Sukhoi Superjet 100-95 на "Аерофлот". Някои от специалистите твърдят, че е възможно мълния да е попаднала върху самолета и да е причинила пожара още във въздуха.

РИА Новости съобщава, че на борда са се намирали 78 души, всичките са евакуирани. В същото време се твърди, че има 6 или 10 пострадали и един загинал. 

ОБНОВЕНА В 20,30 ЧАСА: Машината „Суперджет 100“ е изпълнявала вътрешен полет от Москва за Мурманск. 13 души са загинали при пожара на аварийно приземилия се пътнически самолет в Москва, заявиха медицинските служби.

"По последни данни са загинали 13 човека, шестима са ранени. Съдбата на част от пътниците е неизвестна", заяви източник от медицинските служби.

След извънредната ситуация със самолета летище Шереметиево работи в ограничен режим.

По данни на летището екипажът на самолета, пътуващ от Москва за Мурманск, е съобщил за неизправност след излитането и е решил да се върне на Шереметиево. Самолетът е извършил аварийно кацане, след като на борда му е избухнал пожар, заяви пресслужбата на летището.

Основната версия за пожара е удар на мълния, казаха службите за спешна помощ. Екипажът е потвърдил, че самолетът е бил поразен от мълния.