Нови иски прехвърчаха между САЩ и Русия. След протестите срещу арестуването на Навални и критиката на американския държавен секретар Антъни Блинкън, руските власти отправиха обвинение за намеса във вътрешни работи.

В Туитър Блинкън осъди  "бруталните тактики на руските власти срещу мирни демонстранти и журналисти". Междувременно днес хиляди бяха арестувани в руската столица. 

Общонационалните митинги са втори пореден уикенд са част част от опозиционна кампания за опит за натиск върху Кремъл да освободи най-видния опонент на президента Владимир Путин.

Опозиционният политик беше арестуван на 17 януари, след като се завърна в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервно вещество в Русия миналото лято. Той обвинява Путин, че е поръчал убийството му, което Кремъл отрича, пише Reuters.

Драматичното завръщане на Навални в Москва въпреки очевидната заплаха от арест и протестите, предизвикани от затвора му, представляват голямо предизвикателство за Путин, който доминира в руския политически пейзаж повече от две десетилетия.

С изключително необичаен ход полицията наложи блокада на столицата в неделя, затваряйки улици за пешеходци в близост до Кремъл, затваряйки метростанции и разполагайки стотици полиция за борба с безредиците, докато падаше сняг.

Над 2700 арестувани в Русия! Полицаи блокираха центъра на МоскваПротестите в подкрепа на Алексей Навални продължават