Румънският Национален комитет за координация на ваксинационните дейности съобщи, че в 13.00 часа днес броят на ваксинираните срещу коронавируса лица е превишил общия брой на потвърдените случаи в страната, съобщи Аджерпрес.

"Това е важен ден за Румъния. Днес в 13.00 часа броят на ваксинираните превиши броя на заразените с вируса SARS-CoV-2. Ритъмът, с който протича ваксинационната кампания до момента, потвърждава постигането на желаната цел, а именно имунизиране на населението в най-кратък срок", заяви координаторът на кампанията д-р Валериу Георгица. Според днешни данни броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция на територията на Румъния е 777 276, а броят на ваксинираните с една или и с двете дози от ваксината е 783 505.Георгица благодари на всички, които са избрали да се ваксинират, както и на тези, които полагат съществени усилия, за да може процесът на ваксинация да протича ефективно и в условия на сигурност.

"Единствено заедно ще победим пандемията, единствено заедно ще успеем да се радваме отново на един нормален живот редом със скъпите си хора!", добави той.

По данни на Единния информационен портал в България към 19 февруари от началото на пандемията има 235 891 потвърдени случаи на новия коронавирус. Поставени 104 268 дози от ваксините. Точен брой на ваксинираните с една и с две дози не се съобщава