Емили Хавиер, на 31 години, разказва на органите на реда, че решила да атакува приятеля си Алекс Ловел през март миналата година, след като открила приложение за запознанства в телефона му. „Опитвах се да го убия, защото ми изневеряваше. Това бе целта ми“, казва тя.

В показанията си, жената си спомня, че донесла самурайския меч в дома си с цел да убие Ловел, с когото имала връзка от две години. Жената методично и целенасочено е изграждала план за извършване на деянието. Тя изчакала мъжът да заспи, взела телефона му, за да не може да повика помощ, след което започнала да го налага с катаната, която предварително била скрила под леглото. Също така била залепила и два ножа с тиксо, в случай че планът с катаната се провали.

След като налагала Ловел достатъчно дълго време, Хавиер се обадила на 911, вярвайки, че мъжът е мъртъв. В записите се чува гласът й: „Току що заклах приятеля си. Мисля, че е мъртъв. Трябва да побързате.“

Ловел, който успява да оцелее разкрива своята гледна точка. „Без да иска ме събуди, преди да замахне с катаната, затова успях да я блокирам с крака и ръце.“, в един момент дори успял  да я хване и я молил да спре.

„Казах й, че я обичам, че ме убива. Тя трябваше да се обади на полицията, иначе щях да умра“.

По време на саморазправата жертвата за малко щяла да изгуби два пръста, освен множеството порезни рани по цялото тяло.

Въпреки всичко Ловел е удивително позитивен: „От тук нататък пътят пред мен е спокоен. Оцелях и имам всичко необходимо, за да се възстановя напълно някой ден. Би трябвало да мога да ходя след шест месеца, но ще трябва да потрудя доста, за да се науча отново да ползвам ръцете и краката си.“

Обвинението е поискало присъда от 20 години за Емили Хавиер.

Превод и редакция: Trafficnews.bg