Бивш холандски футболист, играл за клубове в Португалия, Унгария и Англия, бе застрелян смъртоносно в проява на насилие в Амстердам, съобщиха от местната полиция.


32-годишният защитник Келвин Мейнард починал, след като двама нападатели на мотоциклет открили огън по колата му в сряда вечер в югозападен квартал на холандската столица, се казва в изявление на полицията. Не бяха дадени детайли относно вероятните мотиви за убийството.

Мейнард играеше през този сезон за аматьорския холандски клуб Алфенс Бойс. Преди това той имаше престои в холандския Волендам, португалския Спортинг Клуб Олянензе, унгарския Кечкемети и английския Бъртън Албиън. Полицията заяви, че тече разследване и призова свидетели на стрелбата да се свържат със служителите на реда. Убийството на Мейнард се случи в същия ден, в който известен холандски адвокат, въвлечен в случай срещу групировка, обвинена в убийства заради наркотици, бе застрелян пред дома си в Амстердам.

Престъпността в холандската столица е сериозен проблем – град с население от 800 000 души, в който употребата на наркотици с развлекателна цел дълго време е толерирана от съдебната система, създавайки подземен свят, който понякога подклажда насилието.