Президентът на Русия Владимир Путин ще посрещне 67-ия си рожден ден на 7 октомври сред природата в компанията на роднини и близки. Това съобщи пред ТАСС прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според запознати най-вероятно рожденикът ще замине в тайгата, където най-често го придружава военният министър Шойгу, който има славата на отличен ловец и рибар.

Обичайно държавният глава на Русия редовно участва в работни мероприятия, включително публични, по време на личния му празник. През 2017 година, когато 7 октомври му се падна в събота, той проведе оперативно заседание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската Федерация в Сочи.

По традиция на 7 октомври той разговаря много и с лидерите на други държави по телефона, като приема поздравления. Както отбеляза Дмитрий Песков, тези разговори не могат да преминат без обсъждане на „съществени въпроси“, така че подобни разговори са част от работния график на държавния глава.

През 2015 г. Путин излезе на леда в мача на Нощната хокейна лига, а през 2014 г. официално взе почивен ден и отлетя, за да посрещне рождения си ден в сибирската тайга. 

Според Песков по принцип държавният глава най-често празнува рожден ден със семейство и приятели, понякога с колеги. Според самия Путин най-хубавите му празници са когато успее да се види с двете си дъщери, които живеят в Москва. А голямото щастие е играта с внуците, което се удава много рядко на президента.