Прокурор по делото Маделин Маккан заяви, че има "доказателства", че детето е мъртво, но те няма да са достатъчни, за да се повдигне обвинение на заподозрения в убийството.

Ханс Кристиан Уолтър призовава британските туристи и експатрите да помогнат да бъдат идентифицирани различните домове на заподозрения, за да може полицията да започне нови издирвания на тялото на Маделин.

Той каза: "Мислим, че тя е мъртва, но нямаме достатъчно доказателства, за да можем да получим заповед за заподозрения в Германия за убийството на Маделин Маккан."

И добави: „В момента също нямаме достатъчно доказателства за процес в съда, но имаме някои доказателства, че заподозреният е извършил това дело. Ето защо имаме нужда от повече информация от хората, особено местата, в които е живял, за да можем да се насочваме към тези места и да търсим там Маделин."

Припомняме, че детето изчезна на семейна почивка в Прая де Луз, Португалия през 2007 г.

След тринадесет години издирване, тялото така и не е намерено, въпреки че германецът Кристиан Б, 43-годишен осъден педофил, вече е обявен за основен заподозрян по делото.

Кристиан Б също е свързан от полицията с изчезването на шестгодишно момче в Португалия през 1996 г. и на петгодишно момиче в Германия през 2015 година.

Властите в Белгия също го свързват с убийството на изчезналата 16-годишна Карола Тице, която изчезна, докато беше на почивка в Де Хаан през 1996 година.

Кристиян Б понастоящем отговаря на условията за условно освобождаване, тъй като е изтърпял две трети от присъдата си за престъпления с наркотици, но германските правни експерти твърдят, че е малко вероятно да бъде освободен, тъй като той е под разследване за убийство.

Вчера The Sun съобщи, че заподозреният е казвал пред колегите си "има начини тялото да изчезне", докато те обсъждали изчезването на малкото дете. 

Твърди се, че Кристиан Б се е издал с тези думи пред работници в павилион, който той управлявал в родния си град Брауншвайг, когато се опитали да разговарят за малкото дете.

Лента Джонлиц, на 34 години, каза пред германския вестник „Билд“: „Веднъж той беше напълно изплашен, когато седяхме и разговаряхме с приятели за случая Маделин.

„Той искаше да спрем. Той извика: „Детето вече е мъртво и това е хубаво нещо“, а след това каза: „Можете да накарате тялото бързо да изчезне. Прасетата също ядат човешка плът “.

Германските власти смятат, че малката Маделин Маккан е мъртваЗаподозреният 43-годишен германец е осъждан за педофилия