Автомобилът "Порше" на покойния аржентински футболист Диего Марадона от времето на последния му сезон в Европа ще бъде продаден на търг тази седмица, съобщи Ройтерс. Марадона се е возил в сребристото "Порше 911" през 1992 г., когато играе за испанския клуб Севиля през 1992-1993 г., последният му сезон в Европа.

Търгът ще се проведе онлайн от сряда до 10 март. Първоначалната цена за автомобила е 200 000 евро, но според експерта вероятно ще бъде продадена за много повече.

"Колата е доставена специално за дон Диего и вероятно заради това струва два или три пъти повече от стойността на стандартен автомобил", казва пред Ройтерс Грегъри Туйтенс, експерт по автомобили в аукционна къща "Бонамс", по време на разговор в склад в Белгия.

Автомобилът в продължение на двадесет години е притежание на собственик от испанския остров Майорка, след което попада в ръцете на неколцина френски колекционери. Километражът му сочи изминати 200 000 километра.

"Със сигурност ще допадне не само на колекционери на автомобили, но и футболни фенове, а и на хора, които обичаха този човек - футболния бог Марадона", казва експертът.