Съветски танк на улицата предизвика паника у жителите на полския град Пайенчно. Необичайната случка е от четвъртък миналата седмица. Полицията в Полша била вдигната на крак през нощта, след като граждани подали сигнал заради военната техника.

Когато отишли на място, служителите на реда в действителност се натъкнали на съветски танк Т-55, който съвсем необезпокоявано бил паркиран на полската улица. На шофьорското място бил седнал подпийнал 49-годишен поляк.

Оказало се, че мъжът бил оторизиран да управлява съветския танк, макар и вероятно да става въпрос просто за преместване на военното превозно средство върху ремарке, с което да бъде транспортирано до предвиденото за съхранението му място. Вместо това обаче подпийналият поляк решил да се качи и да се повози из центъра на полския град, обясняват от RT.

Според информация на полицията нищо от градската среда не е било повредено.

Заради хулиганската проява, мъжът, дръзнал да не се подчини на заповедите, може да получи присъда до две години лишаване от свобода заради шофиране в нетрезво състояние и до 8 години заради нарушение на обществения ред и създаване на опасна ситуация.