Брониран камион разпиля пари в Ню Джърси вчера сутринта, а сега от полицията молят хората да върнат събраните по магистралата банкноти.

Около 8:30 часа вчера сутринта полицията в Източен Ръдърфорд започва да получава сигнали за камион, който пилее пари по магистралата, пише Profit.bg.

Вратата на камиона се повредила. Гардовете спрели камиона и се опитвали да съберат парите, но минаващите оттам граждани също спрели на пътя и се опитвали да се докопат до част от разпилените банкноти.

От полицията впоследствие потвърдиха, че инцидентът довел до няколко пътнотранспортни произшествия на мястото.

В едно от видеата, които се появиха в социалните мрежи, един от хората може да бъде видян в най-лявата лента на магистралата, въпреки че покрай него минават автомобили.

Всичките тези хора смятат, че събраните парите вече са тяхна собственост, но от полицията не гледат на нещата по този начин.

Законово парите принадлежат на охранителната компания Brinks, а по време на инцидента камионът на компанията е спрял край пътя, докато двама от въоръжените гардове се опитвали да събират парите.

В изявление в Twitter от полицията в Източен Ръдърфорд информираха, че няколко души вече са се свързали с тях, за да върнат парите.