Ръководството на италианската противопожарна служба съобщи, че спасителните екипи имат данни за още оцелели под развалините на затрупания от лавина хотел в Централна Италия, предаде ТАСС, цитирана от 24 часа.

Първа група от шест оцелели е засечена от спасителите по-рано днес. Те са намерили убежище в незатрупано място в кухнята на разрушения хотел "Ригопиано" в италианската област Абруцо. Ръководството на пожарната уточни, че по-рано днес са били открити шестима оцелели, отделно от двамата, които са спасени вчера.

Сега има данни за открити още петима оцелели. До момента спасителите само са получили сигнали от оцелелите, но още не са ги извадили изпод развалините. По предварителни данни на повърхността са извадени четирима оцелели, включително две деца.

Смята се, че в хотела е имало около 30 души, когато лавината го затрупа в сряда следобед. От вчера са намерени телата на четирима загинали, отбелязва Асошиейтед прес. Две овчарски кучета, които са принадлежали на хотела, са намерени живи и здрави в селце на 4 км оттам, съобщи служителка на хотела, цитирана от Франс прес.

"Сърцето ми се разтупа, като видях двете кучета на улицата снощи към 21.30 ч. Повиках ги и те ме познаха. Така се зарадвах", довери Мартина Роси. 19-годишната италианка работи в бара на хотел "Ригопиано", но не е била на смяна в деня на лавината. Тя пусна във Фейсбук снимка на двете овчарски кучета Лупо и Нувола, които са родени и израснали в хотела. Двете едри бели кучета по някакъв начин са успели да стигнат невредими до съседното населено място Вила Куполи, където Мартина Роси работи в друг бар, и са намерили убежище при жена, която вече била взела кученцата да ги отглежда.