Шестима живи са открити в пометения от лавина СПА хотел "Ригопиано" в Централна Италия, съобщи ANSA. "Те са живи, говорихме с тях", каза пред медиите говорителят на спасителните екипи Лука Кари, който е на мястото на трагедията, пише ПИК. Според La Stampa шестимата са били защитени в кухненската зона на първия етаж. Издирването продължава с нови надежди, но в екстремни условия и със страх от срутване или нови лавини. Все още не е ясно колко души точно са изчезналите. 

Към момента се посочва, че тези хора са в затрупания хотел: 

Собственикът на хотела Роберто Дел Росо и неговите служители Бонифаци Емануеле (31 години), Илария Ди Биасе (22), Алесандро Ричети (33); Доменико Ди Микеланджело (41 години), съпругата му Марина Серайочо (37 години), и детето им Самуел на 6 години; Марко Танда (25 години) и приятелката му Джесика Тинари; Лучано Капорале (54 години) и съпругата му Силвана Ангелучи (46 години); гаджетата Ванарели Марко и Паола Томасини; семейство Жанпиеро (за мъжа се знае, че е оцелял), съпругата му и сина му на 6 г., Стефано Фаниело (28 години) и приятелката му Франческа на 25 години.  

Междувременно се появиха информации, че италианските служби не са приели сериозно първите сигнали за падналата лавина. Придвижването до мястото на инцидента беше затруднено заради снеговалежите.