Тереза Робинет, по-малката сестра на Луиз Търпин, която заедно със съпруга си Дейвид Търпин завързвали с вериги и държали в нечовешки условия своите 13 деца, разказа в тв предаване потресаващи неща относно шокиращия случай. Робинет разкри съдържанието на свой разговор със сестра си, който е бил през 2009 г. Тя разказа, че Луиз я е потърсила и й е споделила  как нейният мъж Дейвид я е закарал до Алабама, за да прави секс с непознат мъж, с който тя се е запознала в интернет.

Робинет допълва, че още по-потресаващото в случая е това, че впоследствие, след една година Луиз й е разказала, че Дейвид я е накарал отново да отидат до Алабама и да правят секс заедно в същия хотел и стая, където тя била с мъжа, с който тя се запознала онлайн.

"Това което чух ми се стори странно и доста извратено, нещо което аз никога не бих направил", каза по-малката сестра на обвиняемата. 

Тя обясни, че е знаела, че Луиз и Дейвид са имали нестандартно и девиантно сексуално поведение, но в никакъв случай не е предполагала, че децата са държани и са се отнасяли с тях като с пленници в собствения им дом, предаде Блиц. Междувременно, още нещо шокиращо за поведението на подсъдимата двойка излезе на повърхността.

Управителят на заведение за бързо хранене Taco Bell разкри, че двамата са го посещавали  почти всеки ден и той е знаел предпочитаното им меню наизуст. Така че, докато завързаните им 13 деца са умирали от глад в къщи, родителите им изверги са си похапвали спокойно. Припомняме, че децата бяха открити от полиция след като едното от тях успя да избяга и подаде сигнал. Органите на реда ги откриха откри бледи, прегладнели и оковани с вериги и катинари върху легла в мрачна стая, изпълнена със зловонна миризма.