Група граждани се опитаха да блокират националния път Елбасан-Либражд в Албания, а превозното средство на албанския премиер Еди Рама, както и други превозни средства от ескорта му, бяха нападнати с яйца, твърди предмети и пиротехника, предаде Телеграфи, цитиран от БГНЕС. 

Случката се развила град Либражд, на около 60 км от граничния пункт Кафасан на границата между Албания и Македония.

Според изявление на полицията инцидентът се е случил при влизането в града, където Рама трябвало да проведе предизборен митинг, като привърженици на опозицията се опитали да го предотвратят.

Бившият депутат от Демократическата партия Аурел Булугбагши, председателите на клоновете на партията в Либражд и съседния град Перес, Аржан Карики и Буяр Врето, бяха временно задържани.

Полицията съобщи, че арестът е базиран на кадри от охранителни камери и е на основание "организиране на незаконни протести, възпрепятстване на движението на превозни средства и възпрепятстване на избирателни органи".

Опозиционният лидер Люлзим Баша нарече ареста "дяволски план на човек, който е в пълна паника заради загубата на власт", имайки предвид премиера Еди Рама.

Той обвинява също, че Рама е подпомогнат от вътрешния министър Сандер Леши и главния прокурор Арта Марку.

Ситуацията в албанската страна е изострена след поетата инициатива за сваляне на президента Илир Мета.