Над 4500 тира, които бяха сред камионите, чакали дни наред в британското пристанище Дувър, за да могат да бъдат транспортирани през Ламанша, днес успяха да го направят, след като допълнителни военни бяха разположени там, за да ускорят тестването за коронавируса на шофьорите, предаде Ройтерс.

Вчера бе подновен фериботният трафик между Дувър и френското пристанище Кале след блокада, която Франция наложи заради новия вариант на коронавируса, открит в Англия.

По-рано днес британският министър на здравеопазването Грант Шапс заяви, че са били направени над 10 000 теста за коронавируса на шофьори на тирове и само 24 от тях са били с положителен резултат. Великобритания разположи допълнителни 800 военнослужещи, които да помагат на първоначално пратените в Дувър 300 военни. Те поверяват превозните средства и документите на шофьорите на входа на пристанището. Полша също изпрати 60 души армейски медицински персонал в Дувър, за да окаже помощ на полските тираджии. Полша достави и 15 000 теста за коронавируса и раздаде храна на закъсалите полски водачи, предаде ДПА. Около 1260 полски шофьори вече са били тествани тази сутрин от екип от медицински сестри и лекари от Полша.