Лидерът на крими банда в Бразилия се провали в опита си да избяга от затвора, предрешен като 19-годишната си дъщеря. Властите публикуваха снимки на Клаувино да Силва със силиконова маска, дълга перука, очила, дънки и розова тениска с картинки. Опитът му за бягство бил предотвратен от гардовете, след като забелязали нервното му държание, пише Аssociated Press, цитиран от Flagman.

Видеото, разпространено от прессекретариата на бразилските затвори, показва да Силва да сваля всичката си дегизировка, преди да каже истинското си име.

Освен, че не успя да избяга от затвора, вчера се оказа, че властите са намерили тялото на Клаувино да Силва в неговата килия. Според надзорниците той е отнел живота си. 42-годишният мъж, познат като "Baixinho", или "Дребосъка", излежаваше 73-годишната присъда за трафик на наркотици, пише Днес.

През 2013 г. той успешно е избягал от затвора "Герикино" през водоотвеждащите канали на затвора. Този път планът му е бил малко по-лесен, но и малко по-озадачаващ: Той е планирал просто да излезе от затвора, оставяйки дъщеря си на свое място.