Нов инцидент, причинен от представители на кралската фамилия, стана ясен днес. След като преди няколко месеца принц Филип катастрофира с личния си автомобил и от сблъсъка бе ранена жена, сега конвоят на Кейт Мидълтън и принц Уилям сгафи.

Двамата пътували за церемонията по връчването на орден в замъка Уиндзор в понеделник. Пред колата на двойката е имало полицейски мотоциклет, който е бил отговорен за сигурността на херцога и херцогинята. В бързината полицаят блъснал 83-годишна жена, която в този момент е пресичала пътя.

Пострадалата Ирен Майър е в тежко състояние и е настанена в болница. Според източници Кейт и Уилям не са видели момента на сблъсъка и са повече от шокирани. Пострадалата жена вече е получила цветя и писмо с извинение. Херцозите дори изявили желание да я посетят.

Тепърва предстои да бъде проведено разследване по случая. Още в началото е установено, че полицаят е карал в грешната лента. Кейт и Уилям изискват от лекуващия екип да бъдат постоянно информирани за състоянието на пострадалата възрастна жена. Те дори направили опит да се свържат със семейството ѝ.