Украинската столица Киев обяви въздушна тревога след руски ракетни удари рано тази сутрин. Общинските власти призоваха хората да отидат в най-близките убежища, предаде Reuters.

Стотици хора са пренущавали и в киевското метро тази нощ.

По-рано кореспондент на Франс прес предаде, че две силни експлозии са отекнали тази сутрин в центъра на Киев. Във Фейсбук украинската армия заяви, че ракети са били изстреляни по Киев, като две от тях са били унищожени във въздуха от украинските сили.

Армията публикува любителски видеозапис, на който се вижда как жилищна сграда гори. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че трима души са били ранени при падането на отломки от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата.

Украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр предупреди, че по-късно днес руските сили може да навлязат в райони в непосредствена близост до Киев. Тя каза, че части на украинската армия бранят позиции на четири фронта въпреки численото превъзходство на противника, посочва Ройтерс.

Съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко каза, че Украйна очаква по-късно днес руска танкова атака срещу столицата. Той допълни, че защитниците на Киев са готови да бранят града с противотанкови ракети, доставени от чуждестранните съюзници на страната.