Масова стрелба срещу посетители на търговски център в Ел Пасо, Тексас е започнала около обяд в събота. Според данните към момента има поне 19 убити и 40 ранени. Според няколко служби, сред които и ФБР, нападателите са няколко. Свидетели разказват за много хора, покрити в кръв. 

От публикуваните в социалните мрежи клипове се виждат паднали хора, както вътре в мола, така и извън него.

Медиите разпространиха снимка и на един от предполагаемите стрелци. Той е на 21 години и е от Далас. Смята се, че името му е Патрик Крусиус.

Втори човек също е задържан, но към момента се установява неговата роля в нападението.

Информацията за стрелбата идва от туитове на полицията в Ел Пасо, която препоръчва на гражданите да не доближават района. В едно от съобщенията се споменава за „множество стрелци“.

В един от постовете на ФБР става ясно, че мястото на касапницата е мола Cielo Vista. Той е посещавам основно от мексикански граждани. Все още не са ясни мотивите за масовото изтребление, което е видно, че е добре организирано. 

Ел Пасо е разположен в западната част на Тексас, близо до границата с Мексико.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира стрелбата в Туитър. Той нарече новините от Ел Пасо "много лоши" и посочи, че има много жертви. "Работим с държавните и местните органи на властта, а също и с правоохранителните органи", написа още Тръмп.

 

Очаквайте подробности!