Индийски илюзионист изчезна в река след опит да пресъздаде един от емблематичните фокуси на Хари Худини. Азиатезъц Чанчал Лахири скочил окован с вериги в река Хугли. Властите се опасяват, че илюзионистът е мъртъв.

Лахири, известен с артистичния си псевдоним Мандрейк, бил спуснал във водата от специална лодка. Той бил окован с шест катинара и верига под погледа на любопитната публика. От него обаче няма и следа. Полицията го издирва. В акцията участват и гмуркачи, обясняват от BBC. Докато тялото на индиеца не бъде намерено, обаче, никой не може да потвърди официално, че илюзионистът е мъртъв.

Лахири бил наясно с риска, който поема. Фотограф от местен вестник го попитал защо рискува живота си в името на магията.

“Каза го с усмивка: Ако го направя правилно, става магия. Ако объркам нещо, става трагедия. Искал да привлече интерес към илюзионното изкуство”, разказва фотографът пред британската меди.я

Това не е първият път, в който илюзионистът опитва подобен рисков фокус. Преди 20 години той беше спуснат на дъното на река Хугли в стъклена кутия, но успя да се измъкне от нея невредим.