Норвежки фотограф сподели снимка, която е направил на бяло северно еленче, докато се разхожда с приятели. 24-годишният Мадс Нордсвеен от Осло споделя, че е забелязал рядкото животно в снега на разходка в Северна Норвегия. Като коментар към снимката в профила си в Инстаграм в понеделник фотографът е написал "Той почти изчезна в снега".

Досега тя вече е харесана близо 21 000 пъти. Белите северни елени се считат за много редки. През 2016 г. бял елен е забелязан на пътя в Северна Швеция, коментира Би Би Си.

Необичайният им външен вид е резултат от генетични изменения. Според някои скандинавски традиции, забелязването на бял елен е знак за добър късмет. Мадс споделя, че забелязал "дребното вълшебно същество", докато върви в планината.

"Той дойде много близо до мен и се гледахме в очите. Беше много спокоен, когато разбра, че нямам лоши намерения", казва още фотографът. "Сякаш позираше за снимките ми... беше много любопитен и забавен, приличаше на малък изследовател. Това беше изключително магичен и приказен момент", допълва още Нордсвеен, цитиран от 24 часа.