Обявиха кои са номинираните за наградите "Оскар". Церемонията по връчването им тази година да бъде с водещ за първи път от 2018 г., като е насрочена за 27 март в "Долби тиатър" в Лос Анджелис.

За най-добра актриса са номинирани Джесика Частейн за "Очите на Тами Фей", Оливия Колман за "Непознатата дъщеря", Пенелопе Крус за "Паралелни майки", Никол Кидман за "Да бъдеш Рикардо" и Кристен Стюарт за "Спенсър".

За титлата „Най-добър актьор” ще се борят Уил Смит за "Методът Уилямс", Хавиер Бардем за "Да бъдеш Рикардо", Бенедикт Къмбърбач за "Силата на кучето", Андрю Гарфийлд за "Тик, так . . . Бум" и Дензъл Уошингтън за "Трагедията на Макбет".

Номинирани за „Най-добра актриса в поддържаща роля” са Джеси Бъкли за "Непознатата дъщеря", Ариана ДеБоуз за "Уестсайдска история", Джуди Денч за "Белфаст", Кирстен Дънст за "Силата на кучето" и Онжаню Елис за "Методът Уилямс", а при мъжете ще се състезават Киърън Хайндс за "Белфаст", Трой Коцур за "CODA: Дете на глухи родители", Коди Смит-Макфий и Джеси Племънс за "Силата на кучето" и Джей Кей Симънс за "Да бъдеш Рикардо".

Режисьорите, които ще се борят за признание са Пол Томас Андерсън за "Лакрицова пица", Кенет Брана за "Белфаст", Джейн Кемпиън за "Силата на кучето", Стивън Спилбърг за "Уестсайдска история" и Рюсуке Хамагучи за "Карай колата ми". 

За наградата „Най-добър чуждестранен филм„ ще се борят "Drive My Car", "Flee", "Ръката на Бог", "Lunana: A Yak in the Classroom" и "Най-лошият човек в света".