Двама високопоставени мениджъри във "Фейсбук" напускат постовете си. Това са Крис Кокс, който бе главен продуктов мениджър, и Крис Даниълс, който отговаряше за приложението УотсАп (WhatsAp). Това съобщи Марк Зукърбърг, а причината е големия срив, който стана преди ден, предаде ДПА. Кокс се присъедини към Фейсбук малко след основаването му като един от първите инженери на компанията. При реорганизация миналата година той бе поставен начело на приложенията Инстаграм (Instagram), УотсАп и Месинджър (Messenger). Зукърбърг посочи, че Кокс е започнал да обсъжда желанието си "да прави нещо различно" преди няколко години. Има обаче предположения, че насочването на шефа на компанията към по-силна защита на поверителността е свързано с оставките.

Facebook се срина! Хиляди са в паника - не могат да споделят и коментират СНИМКИОпа! Нещо се обърка. Работим по отстраняването на проблема възможно най-бързо, написаха от социалната мрежа

Зукърбърг: Фейсбук се променяПлатформата ще бъде „фокусирана върху неприкосновеността на личните данни

Даниълс управляваше екипа разработчици на Фейсбук, заставайки начело на инициативата Internet.org, която помага на хората да получат достъп до интернет. Неотдавна той започна да играе по-голяма роля и в УотсАп. Миналата нощ приложенията на Фейсбук бяха засегнати от сериозен срив. Някои потребители нямаха достъп до социалната мрежа, Инстаграм и УотсАп в продължение на няколко часа. Фейсбук не посочи колко потребители са били засегнати или защо за отстраняване на проблема е било необходимо толкова много време, допълва Асошиейтед прес. Според компанията причината е била "промяна в сървърна конфигурация". Фейсбук се извини и благодари на потребителите за търпението им.