Facebook се срина и вече 40 минути хиляди потребители не могат нито да споделят, нито да коментират. Ако се опиташ да публикуваш нещо, излиза съобщение за грешка, не могат да се публикуват нови статуси, снимки и видеа.

При опит да споделиш публикация в някоя от групите се изписва следното:

Засега не е ясно точно какво се случва. Дали става дума за техническа профилактика, или за нещо друго, официална информация няма. Коментарите в другите социални мрежи обаче са достатъчно красноречиви - не можем без Facebook! 

А в Twitter потребителите не пропуснаха да се позабавляват, публикувайки весели колажи:



По-късно стана ясно, че не само Facebook, но и Instagram се е сринал в Европа и САЩ, съобщават световни агенции. Не е ясно кога проблемът ще бъде отстранен и профилите на българските потребители, засегнати от него, ще бъдат достъпни.

Същият проблем имат и потребителите на Instagram, които също не могат да влязат в приложението, което е собственост на Facebook, пише "Индипендънт". Преди няколко часа имаше проблеми с услугите на Google - Gmail и Drive, в световен мащаб.

За кратко услугата за писане Месинджър, която е вързана към Facebook, също спря да работи. Не е ясно колко потребители са засегнати от срива в социалните мрежи. Downdetector, която следи работата на популярните интернет ресурси, съобщи, че проблемите са започнали почти по едно и също време и от тях се оплакват потребители основно от Източното крайбрежие на САЩ, Филипините, както и в Европа, където срив има във Великобритания, Франция Холандия, България и други страни, а също така и в Латинска Америка. Там потърпевши засега са Бразилия и Перу.

Мждувременно се появи карта на местата по света, където социалните мрежи се сринаха: