Двама американски военнослужещи са били убити в Афганистан. Към момента не се съобщава как са умрели, съобщават от НАТО, цитирани от “Франс 24”. Самоличността им също не се съобщава. Имената им ще бъдат оповестени едва след като близките на загиналите са уведомени, обясняват в публично изявление от американското военно министерство.

Талибаните официално потвърдиха, че те са убили двама американски войници, но от НАТО не потвърждават дали става въпрос за същата атака.

Присъствието на американските войски в ислямската република е от октомври 2001 г., а от тогава до днес живота си са загубили над 2000 военнослужещи. Новината за убитите войници идва 24 часа, след като държавния секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че има “истински напредък” по въпроса с установявъането на мир с талибаните. Помпео обяви пред американски журналисти, че страната има готовност да изтегли войските си от Афганистан.

След откритите убити американски войници броят на загиналите в ислямската република военнослужещи от началото на 2019 година вече е 9, пишат от CNN.