В Киргизия ситуацията излиза извън контрол, съобщават местните медии kaktus.media и 24.kg. Те препредават хронологично какво се случва около резиденцията на бившия президент Алмазбек Атамбаев.  Съобщава се за наличието на специална техника около неговата резиденция, очевидци твърдят, че са забелязали и хеликоптери в небето.  Към момента целият наличен състав на МВР на Киргизия е мобилизиран. Гори част от резиденцията на бившия президент.

Край дома на Атамбаев има десетки представители на спецчастите, както и на медиите. Съобщава се, че десетки са ранени, според някои издания броят им вече надхвърля 30 души, всички с различна степен на тежки наранявания.  Сред ранените е и журналистка от 24.kg, която е била простреляна в крака.  На територията на Кой-Таш, където се намира резиденцията, почти няма възможност за връзка с мобилни телефони, спрян е и интернетът заради претоварване на мрежата.

Очевидци твърдят, че представителите на спецчастите стрелят с гумени куршуми.  

Към мястото на резиденцията, където са сблъсъците, са тръгнали пет автомобила на Спешна помощ, очаква се там да бъдат изпратени и други.