Британската Камара на общините одобри сделката за бъдещите отношения с Европейския съюз след Brexit. Това стана днес след проведеното гласуване днес. 

Законопроектът беше приет на второ четене с 521 народни представители, които гласуваха за, а 73 бяха против. 

Сега той трябва да премине на трето четене, но е вероятно да стане официален, тъй като управляващата Консервативна партия и опозиционната Лейбъристка вече обявиха предварително, че ще подкрепят сделката. След това документът трябва да отиде при членовете на горната Камара на лордовете.

Премиерът Борис Джонсън заяви на специално свикано заседание на парламента, че Великобритания трябва да работи "ръка за ръка" с ЕС, като същевременно запази собствения си суверенитет.

Джонсън заяви, че Brexit не е край, а начало. 

Търговската сделка беше окончателно договорена в навечерието на Коледа след месеци на преговори. След гласуването на депутатите обаче, законопроектът ще трябва да бъде одобрен от Камарата на лордовете и може да стане закон едва около полунощ. Това ще означава, че търговията за повече от 1 трилион щатски долара между Обединеното кралство и ЕС може да продължи без необходимост от мита.