Заради Нова година влизат в сила нови ограничения Броят на новите случаи на коронавирус в Португалия за последното денонощие достигна рекордните 7627.

В същото време страната се готви да посрещне Нова година в условията на нови ограничения заради празника - въвежда се вечерен час в 23:00 ч., а движението между отделните общини се забранява, предаде Ройтерс.

Около Коледа Португалия, която досега е регистрирала 413 678 случая на заразяване, разхлаби противоепидемичните мерки, но за новогодишната нощ тя отново ги затегна с въвеждането на вечерен час в 23:00 ч. и забрана за движението между отделните общини и събиранията на обществени места. От 1 до 3 януари вечерният час ще бъде 01:00 ч., пише БТА.

Вчера броят на новите случаи на заразяване рязко се повиши - отчетени бяха 6049 новозаразени при 3336 предишния ден, но премиерът Антониу Коща заяви, че е твърде рано да се каже дали това е следствие от коледното разхлабване на правилата.

"Във втората седмица на януари ще можем да преценим ефекта от Коледа", заяви той. "С радост облекчихме ограниченията, но сега ни е нужен период на сдържаност, за да анализираме резултатите."