Черногорският президент призова да се затворят границите  на страната. Според Мило Джукановичи трябва да се ускори имунизацията срещу коронавирус заради "трагичната реалност" в страната.

Той  апелира държавните институции и гражадните да се върнат към мерките и отговорното поведение, както при първата вълна.

Президентът подчерта, че здравето на гражданите е в сериозна опасност, а ужасяващите бройки на заразените и починалите вследствие на инфекция с коронавирус изискват адекватно въвеждане и спазване на ограничителни мерки, затваряне на границите за влизане на хора без PCR тест, както и ускоряване на имунизацията срещу коронавиус, съобщи националната телевизия РТЦГ.

Президентът заяви, че в името на здравето на гражданите политическите сили трябва да се откажат от споровете и взаимните си обвинения, и посочи, че през последните 11 месеца от последиците на коронавируса са починали над 1000 граждани на страната, чието население е около 610 000.

През последните 24 часа в страната са регистрирани 449 нови случая на коронавирус, а средният дневен брой на новозаразените за седмицата е 555.

В Черна гора досега са пристигнали 2000 дози руска ваксина Спутник V, дарени от Сърбия, и още 5000 дози, доставени от Русия. С тях досега са ваксинирани 1288 души. Тази седмица се очакват още 7000 дози Спутник V и дарение от 30 000 дози китайска ваксина Синофарм.