Хърватската полиция за една нощ събра близо 10 000 евро от улицата след грабеж на банкомат в близост до хърватската поща в Сплит, съобщава изданието Slobodna Dalmacija, цитирано от македонския вестник “Независен“.

Вестникът съобщава, че малко след полунощ крадецът е отстранил част от предния панел над екрана, свързан с вътрешните инсталации и дал указания на банкомата да подава пари. Той събрал значителна сума, без да знае, че е задействана аларма която е известила компетентната охранителна компания. Техният служител бързо пристигнал на мястото, приближи се до мъжа и го попита дали има нужда от помощ. Крадецът се объркал и не казал нищо, след което служителят по сигурността предположил, че става въпрос за непознат, който не е разбрал въпроса. Тогава крадецът избягал и банкоматът започнал да изхвърля пари на улицата, предава "Фокус".

Веднага са били повикани полицейски служители, които са събрали около 70 000 куни, или около 9 500 евро. Повече от 30 000 евро са били откраднати от банкомата.