Гръцката полиция арестува 65-годишен мъж, заподозрян за отвличане на самолет и хора, е задържан от гръцката полиция. Престъпленията да извършени в далечните 1985-1987 г., предават местни медии. 

Счита се, че мъжът е замесен в отвличането на самолет на Транс уърлд еърлайнс (TWA), при което е бил убит американски пасажер. Инцидентът остава не разкрит вече 34 години. Самолетът на TWA, изпълняващ полет от Кайро до Сан Диего с няколко междинни кацания, беше отвлечен за кратко след излитането си от Атина през 1985 г. Похитителите настояваха за освобождаване на шиитски затворници, държани от Израел.

Пътниците и персоналът на полета понесоха тридневни междуконтинентални изпитания. Някои пасажери бяха бити, а водолаз на американския флот на борда на самолета беше убит. Десетки пътници бяха държани като заложници през последвалите две седмици. 

Представител на гръцката полиция заяви, че заподозреният ливанец е слязъл на гръцкия остров Миконос от круизен кораб на 19 септември. Според част от неофициалните данни, името на мъжа фигурира в списъците за издирване на германските власти, пише Ройтерс, цитирани от "Днес". 

Престъплението от 1987 г. вероятно е свързано с пускането му на свобода в замяна на освобождаването на двама германски граждани, държани за заложници от негови съучастници в Ливан, посочи източникът.

В момента мъжът се намира в строго охраняван затвор, докато германските власти потвърдят, че той е издирваното лице.