47 годишен жител на Северна Каролина се опитал да пребие и отвлече местна жена, но планът му се провалил. Оказал се е в зала за карате, където трениращите дружно решили да му дадат урок, вероятно най- болезнения в живота му.

В около 21 часа местен мъж се опитал насилствено да вкара в колата си жена. Тя успяла да се изтръгне от хватката му. По щастливо стечение на обстоятелствата, жертвата се втурнала към най- близката сграда, където се намирала за карате.  

Треньорът Рендъл Ефраим казва: В доджото бяха децата и родителите им, които си тръгваха. Имаше и двама студенти – чистачи. Младата жена влезе при нас и ни каза, че някой се опитва да я нарани. След малко влезе едър мъж. Без да знам какво иска, реших че иска да пита за занятията. Питах го как мога да му помогна, а той каза, че е тук заради жената. А тя ни бе казала, че не го познава и той е искал да я отвлече“.

След отказ да бъде пуснат, мъжът станал агресивен. Ефраим го извел от доджото, след което мъжът не се успокоил и Ефраим направил единственото, което можел – приложил му няколко карате хватки. След това извикал линейка.