79-годишен мъж е убил най-малко 50 души, което го прави най-масовият сериен убиец в историята на САЩ. Това обявиха от ФБР. Самюел Литъл е признал за 93 убийства - предимно на жени, извършени между 1970 и 2005 година, допълват от там. 

До момента следователите са потвърдили само 50 от тях, но въпреки това смятат, че самопризнанията му са достоверни. Създаден е и специален интернет сайт, в който са качени самопризнанията на Литъл за извършените престъпления.„Убийствата на много от жертвите му са определени като смърт от свръхдоза или в резултат на инцидент или на неопределена причина. Част от телата никога не са намерени“, пишат от федералното бюро.

Самюел Литъл беше осъден на доживотен затвор през 2014 година, след като беше признат за виновен за три убийства. „В продължение на много години той е смятал, че няма да бъде хванат, защото никой не търсел хората, станали негови жертви“, заяви анализаторът Кристи Палазоло пред ФБР, предаде Нова телевизия. 

Бившият боксьор, също известен като Самюел МакДауъл, е арестуван през 2012 година в приют за бездомни в Кентъки и екстрадиран в Калифорния по обвинения за притежание на наркотици. Там ДНК-то му го свързва с три студени случая, довели до присъдата му през 2014 година за убийството на три жени в Лос Анжелис между 1987 и 1989 година. И трите жертви са били бити и удушени.