Над 600 души бяха ранени при експлозиите във военните казарми в град Бата, Екваториална Гвинея, 20 са убитите при инцидента. 

В изявление по националната телевизия президентът Теодоро Обианг заявил, че взривовете са причинени от "небрежно боравене с динамит" в базата, предаде SkyNews. Министерството на отбраната публикува изявление късно в неделя, в което се казва, че пожар в склад за оръжия в казармата е причинил експлозия на висококалибрени боеприпаси.   

Държавната телевизия показа огромна струя дим, издигаща се над мястото на експлозията, докато тълпите бягат, а много хора виква "не знаем какво се е случило, но всичко е унищожено".  Министерството на здравеопазването заяви, че медици са лекували ранените на пострадали, но се опасяват, че хора са затрупани под развалините.  

Има несъответствия с броя на загиналите, като TVGE съобщава за 20 загинали, Туитър в министерството на здравеопазването казва, че са убити 17 и в изявлението на президента се споменава 15.   

Радиостанцията, Radio Macuto, съобщи, че хората са били евакуирани на 4 км от града, тъй като изпаренията може да са вредни за здравето им.